Valgene vi gjør som utgjør en forskjell!

Hver enkelt av oss velger å gjøre noe som utgjør en forskjell!


Ståle Søberg • Elverum • Rynkeby Hed/Opp 2018


Det ligger i hans dna, hans mor gjorde også en forskjell flere år i Røde Kors. Han er oppvokst i Rendalen, ikke ski på beina, men kommer seg frem i verden med pedaler under skosålene.

27.juni -18 hadde han avreise fra Oslo med Team Rynkeby Hed/Opp mot Kiel. Som sponsorer fulgte Først til hjelp AS denne gjengen  igjennom Tyskland, Belgia og videre ned til Paris.

Valgene var enkle.


Ståle forteller han satt med egne peronlig mål. Dette var treningsmål hvor perioden 27.juni-07.juli ble en  periode i livet hans hvor han ble godt kjent med sine indre krefter. På disse dagene gikk han igjennom fysiske og psykiske påkjennelser med denne gjengen. For inntekt for barnekreftforeningen syklet de til Paris i nedoverbakker og motbakker. Her kjenner vi til stigningen i Mur de Huy.

Dette var årets gjeng fra Hed/Opp som samlet inn penger til kreftsyke barn.

Først til hjelp AS valgte i et samarbeid med Norsk Folkehjelp sanitet fra Elverum å sende med supplerende førstehjelps utstyr samt hjertestarter ved nødtilfeller.

Dette kom godt med.
Når ulykken først er ute


Tredje dagen på sykkel var Roar en av de som veltet sammen med flere hvor han pådro seg kravebeinsbrudd og ble sendt med sykebil for sjekk av skadene som ble påført han i 35 km/t. Teamet sto klar med hjertestarter etter å ikke ha gjort funn på puls.  Men heldig for Roar og teamet var han kun hardt forslått og fikk intravinøs av mannskapet og behandling før ambulansen kom til unnsetning. 

Det var godt å vite at når skaden først var ute hadde de tilgang på utstyr. Dette var helt klart avgjørende. Roar fikk god behandling og ble med teamet inn til Paris.

Samt Eivind måtte bli behandlet med sårbehandling etter fall. Daglig fikk han skiftet bandasjer for behandling av sår skadene han pådro seg.

Sykkel skader


Fakta:

De vanligste skadene er rifter, blåmerker, brudd og hodeskader. Skrubbsår og blåmerker forekommer hovedsakelig på hender, albuer, knær og hofter. Utsatt for benbrudd er spesielt fingre, håndledd, armer og skulder belte. Hodeskade kan på alle sider av hodet oppstå avhengig av hvordan skaden blir forårsaket.

Tenk preventivt. Skadeforebyggende og førstehjelpsutstyr.


Utgjør en forskjell


Turen, hvor formålet var til inntekt for barnekrefteforeningen. Velger disse menneskene å samle inn penger med svette og tårer gjennom 1250km reise på sykkel. De gjør dette frivillig. De delte igjennom reisen et mål som ga mening med en vilje som heldigvis mange av oss har. Disse er villig til å sette andre foran seg selv, og de tenker på andres behov før de tenker på seg selv. Noe som ikke er hverdagskost i dagens samfunn.


Til ettertanke. Til de som ikke er blant oss mer.

Til inntekt for barnekreftforeningen.
Takker vi i år for samarbeidet.

Først til hjelp AS

Copyright @ All Rights Reserved

Adresse:

Borgenhagen 51, 2040 KLØFTA


T: +47 958 58 503 / +47 454 14 714

M: post@forsttilhjelp.no

Åpningstider:

Mandag - Fredag: 0800 - 1600